BI Bergen student Carl-Peter Lian spilte for BIS Lacrosse i et år før han dro på utveksling til USA, 
nærmere bestemt University of California, Berkeley, hvor han ble med på skolens lacrosselag, Cal Bears.
Vi stilte han derfor et par spørsmål om hvordan semesteret hadde vært hittil!Hvordan var det å gå fra å spille lacrosse på et amatørnivå i norge til et mer organisert miljø i usa?
CP: Sporten er på et helt annet nivå enn i Norge, kan nesten ikke sammenlignes. Alle på laget har spilt i organiserte program i 7-8 år, så man følte seg ganske "liten" i starten. Begge oss fra Norge som startet her ble heldigvis tatt imot med åpne armer, men vi ble satt på lik linje som alle andre på treningene. Vi fikk like mye kjeft av trenere og kapteiner når vi bommet på plays eller drills, noe som skjedde MYE i starten. 

Hvordan er det organisert? Hva gjør skolen for å legge til rette for idrett/lacrosse?
CP: Cal Bears er et klubb lag, det vil si at det ikke er skolen som finansierer og står bak programmet. Skolen finansierer faktisk kun 2% av budsjettet, resten kommer inn via donasjoner og dues. Dette er fordi det er lite penger til overs på skolen, de har så mye penger i større idretter som amerikans fotball og fotball. Laget er drevet av studenter, men på et veldig høyt nivå. Cal Bears var ifølge noen av "gamle-gutta", rangert #7 i landet for et par år siden. 
På laget har vi en head coach, en offensive coordinator, en defensive coordinator og en lifting coach. Nå som det er Fall Ball er det tre dager med to timers treninger, en skyte/ teknikk trening, og 3 styrke treninger i uken. Pluss at det ofte er løpeturer søndager kl 10, som er obligatorisk. Vi har spilt to turneringer, en på UC Davis, der vi vant 3/3 kamper, og nå andre helgen i november dro laget til Las Vegas. Vegas var noe av det mest nervepinnende jeg har vært med på. I 8dels finalen mot Grand Canyon ble det OT, som vi vant. I kvartfinalen spilte vi mot MCLA national champions, BYU, der det også ble OT. Etter 20 min med MYE krangling om possession, mye ride begge veier putter en freshmen attack, vinnermålet. Vi tapte desverre semifinalen mot Arizona State 10-9.

Hva tenker de andre lagkameratene dine om at du som nordmann spiller lacrosse og at idretten vokser også her i Norge?
CP: De fleste var veldig overrasket, men veldig interesserte i hvordan nivået og utviklingen var. Både trenere og spillere ville hjelpe å lære oss mest mulig å ta med tilbake for å utvikle sporten mest mulig. Flere på laget snakker om å ta sitt aborad program i Norge faktisk, ikke hovedsaktlig for lacrosse vel å merke. Mer fordi de ble veldig fasinert av norske jenter. 

Gleder du deg til å komme tilbake til regnværstreninger på møhlenpris og innetreninger på 1/4 bane på Studentsenteret?
CP: Selfølgelig, savner BIS Chiefs masse, og tidlige rengøkter er bare forfriskende! Men kommer nok til å savne tilgjengeligheten på baner, utstyr, og at det er sol 99% av treningene.

Noe mer du har lyst å nevne?
CP: Gleder meg masse til å videreføre hva jeg har lært her til norsk lacrosse og spesielt Chiefs!


Tusen takk skal du ha Carl-Peter! Høres ut som om du har hatt en fantastisk opplevelse, og vi gleder oss til du kommer tilbake!
oiR rednaxelA
11/19/2011 04:51:54 am

Bare ett spørsmål til dette "vidunder-barnet" C-P. Ut av alle på laget, er det en spesiell du savner ekstra mye?

ReplyLeave a Reply.